söndag 10 januari 2010

Filmdiss nr. 2

Vad händer om du anställer kring fem halvtaskiga skådespelare, placerar dem i ett hus och filmar dem med lågbudget-kamera? Jo, du får Paranormal activity.


Det här måste vara den mest överskattade filmen på riktigt länge. "Mardrömmar garanterade"? Skulle inte tro det.
Så.... filmen handlar om ett typiskt clichéartat par - tjejen är överdrivet rädd, nervig och allmänt jobbig medan killen nonchalerar hennes rädsla för demoner som stalkar henne. Han införskaffar i varje fall en kamera som ska filma den paranormala aktivitet som pågår i deras sovrum... och då pratar vi inte om sexet.
I'll put it this way; om vi satte upp en filmkamera i vårt sovrum en natt när vi sov nakna skulle den filmen garanterat bli läskigare.
Jag ska sammanfatta det som den största delen av filmen består av. Tjejen vaknar av mardrömmar/argsinta dunsar/dörrar som flyger upp/dunsar/ännu mer dunsar, killen säger "WHAT THE FUCK IS DAT", paret springer runt som förvirrade höns, paret sover, sover ännu mer, ännu mer... yeaaah. Awesome film. Eller ni vet, inte alls.

Anledningen till att folk tycker att den är läskig är väl den samma som att folk skiter på sig av Blair witch projekt; för att de tror att den är på riktigt. Men vafan, det står ju till och med att den är FIKTIONELL i slutet?

Sen finns det en massa alternativa slut som vissa tycker gör hela filmen fabulös; allvarligt talat, gör det någon skillnad hur någon dör i de sista fem minuterna?

//Rivfader och Svampfest (mest Rivpappa >:C)

4 kommentarer:

  1. Ni borde se Stay Alive, den handlar om några no-lifers som hittar ett spel, när man dör i spelet händer den i verkligheten också ;). Rätt bra film och jag får säga vad jag tycker.

    SvaraRadera
  2. HOHOHOHO, den här bloggen är fan den bästa bloggen som finns!

    SvaraRadera
  3. Ni uppdaterar dåligt! D: jag blir ledsen *sätter sig i ett hörn o gråter* (inte boktsavligt) C:

    SvaraRadera
  4. Jag håller med Höff, väntar otåligt på en uppdatering!

    SvaraRadera